Jordan Lukaku is opmerkingen van criticasters beu
Lukaku rekent af met negatievelingen

Jordan Lukaku is opmerkingen van criticasters beu

03-09-2014 08:13

Er is tot dusver heel wat commotie ontstaan rond de selectie van Jordan Lukaku voor de Rode Duivels. Kwatongen beweren dat de linksachter niet goed genoeg is en beschuldigen Wilmots van vriendjespolitiek. Dat kan er bij Jordan niet in.

"Ik heb gemerkt dat mijn ­selectie bij velen in het verkeerde keelgat is geschoten. Twee factoren liggen aan de basis van die negatieve reacties”, vertelt hij in Het Nieuwsblad. “Een: dat ik máár bij KV Oostende speel. Twee: dat ik Lukaku heet. Ik hoor de mensen zeggen dat ik Rode Duivel ben dankzij Romelu. Een belachelijke insinuatie. Alsof Marc Wilmots aan vriendjespolitiek zou doen!"

Lukaku zelf was verrast met zijn selectie. "Ik dacht eerst zelfs dat het een grap was. Ook mijn vader geloofde er niets van toen ik het hem vertelde. Poco­gnoli en Van Damme waren wel out, maar ik denk dat niemand mij als vervanger verwacht had."

"Laurens De Bock was een logischer keuze geweest. Hij is basisspeler bij Club Brugge, is momenteel in goeie doen en was bovenien al eens opgeroepen. Maar de keuze viel dus op mij."