Van Gaal dolblij met clubleiding: Die kopen maar door! Ze steunen mij!
"Bij Bayern was ik rond deze tijd al op het matje geroepen"

Van Gaal dolblij met clubleiding: "Die kopen maar door! Ze steunen mij!"

03-09-2014 07:18
5

Louis van Gaal heeft de volledige steun van de clubleiding van Manchester United, ook na de slechte start van dit seizoen. En daar is de manager dolblij mee, want vier wedstrijden zonder zege hadden bij Bayern Münchenn veel grotere consequenties gehad.

"Bij Bayern was ik rond deze tijd al op het matje geroepen. Door Hoeness", zegt Van Gaal, die zelf berekende dat zijn start nu net zo slecht is als destijds in München. "Maar weet je wat de mensen bij United doen? Die kopen maar door! Ze steunen mij! Ze hebben vertrouwen in mij. Dat voel je. Ook als mens."

De Nederlander wist vooraf al dat het niet eenvoudig zou worden om de Engelse topclub weer op de rails te krijgen. Met een dergelijk slechte start had hij ook geen rekening gehouden, maar helemaal verrast is Van Gaal ook niet. "Of het erger was dan ik had vermoed? Nee, ik wist van tevoren dat het lastig zou worden."

"Ik kon dit jaar ook naar Tottenham Hotspur. Maar ik koos voor de grootste uitdaging en voor het feit dat ik in elk land bij de nummer één heb mogen werken. In mijn ogen is Manchester United nog steeds de nummer één. Dat is Tottenham niet. Ook al was het héél aanlokkelijk om voor Tottenham te tekenen. Maar ik dacht echt, ik ga mijn carrière bij United afsluiten", aldus Van Gaal in De Telegraaf.