Beerschot-Wilrijk schakelt topadvocaat in na niet-beslissing van geschillencommissie
Johnny Maeschalk moet Antwerpenaren hallen

Beerschot-Wilrijk schakelt topadvocaat in na niet-beslissing van geschillencommissie

03-09-2014 07:18

De Geschillencommissie van de Belgische voetbalbond velde geen uitspraak over de 'stafschopzaak' in het bekerduel van Beerschot-Wilrijk. De Antwerpenaren laten het daar niet bij en schakelen een topadvocaat in.

De Geschillencommissie deed geen uitspraak in de zaak en verklaarde zich onbevoegd. "De leden van de commissie verwijzen daarmee naar een aantal paragrafen uit het bondsreglement", verduidelijkt advocaat en ondervoorzitter van Beerschot Wilrijk Marc Bartholomeeusen aan Het Nieuwsblad. "Wat ons betreft zijn er minstens evenveel redenen in dat zelfde reglement om wel een uitspraak te doen. Volgens de normale procedure moet de Geschillencommissie de klacht nu doorsturen naar het CSC (Centraal Scheidsrechterscomité, nvdr.), maar dat is ook niet gebeurd."

De club voelt zich verkeerd gedaan zonder uitspraak. "We hebben zeven dagen de tijd om in beroep te gaan tegen deze beslissing. Maar ik kan al zeggen dat we dat zullen doen ook. Advocaat Johnny Maeschalck zal ons vanaf nu bijstaan in deze zaak."

De volgende ronde van de Beker van België staat gepland op 24 september. Als Beerschot-Wilrijk de zaak verliest, mist het een affiche tegen eersteklasser Standard.