Anderlecht wou Rode Duivels in plaats van rechtsachter Maxime Colin
Van Holsbeeck speelt open kaart

Anderlecht wou Rode Duivels in plaats van rechtsachter Maxime Colin

03-09-2014 06:56

Met de transfer van Maxime Colin, Ibrahima Conté en Steven Defour haalde landskampioen Anderlecht deze transferperiode drie spelers binnen. Toch weerklonken verschillende namen in de media over de targets van paars-wit. Anderlecht-manager Van Holsbeeck speelt open kaart.

"We zochten door de blessure van ­Vanden Borre een verdediger die zowel rechts als centraal wilde spelen. Ik wilde daarom eerst Toby Alderweireld naar Anderlecht halen, maar ik had al snel door dat dit geen spek voor onze bek was", vertelt Van Holsbeeck aan Het Nieuwsblad.

"Ook Laurent Ciman paste in dat profiel, aan hem hebben we ook gedacht. Maar het ligt heel gevoelig tussen Standard en Anderlecht. Standard had een prijs gevraagd die we nooit konden betalen. We hebben niet eens geprobeerd. Kanu verbrak zijn contract bij Standard en met zulke spelers handelen we niet."

Enkele ex-spelers van Anderlecht kwamen ook in aanmerking. "Wasilewski wilde graag ­komen, maar Leicester City lag dwars. Hetzelfde met Mbark Boussoufa. Die wilden we huren. Hij wilde ook graag terugkeren omdat hij wat overhoop ligt met de trainer bij Lok. Moskou. Hij heeft daar het duurste contract, maar zou inleveren om terug te keren. Boussoufa heeft maandagavond zelf gebeld met de melding dat het niet zou lukken."