Sint-Truiden wint topper in tweede klasse, OHL verliest maximum

02-09-2014 23:37

Oud-Heverlee Leuven is zijn maximum in de Proximus League kwijt. De degradant van vorig seizoen wist niet te winnen op het veld van Sint-Truiden en ziet zo mogelijk Eendracht Aalst over zicht wippen in de stand.

Sint-Truiden begon furieus aan de wedstrijd en al na een half uur hadden Iandoli en Edmilson voor de 2-0 voorsprong gezorgd. OHL kon daar weinig tegenover zetten.

Ivan Leko zag dat er moest ingegrepen worden en deed dat ook in de rust. Hij haalde jongelingen Dion Cools en Yohan Croizet naar de kant ten voordele van Ibrahim Somé en nieuwkomer Yohan Brouckaert, overgekomen van Moeskroen-Péruwelz. Het resulteerde echter niet onmiddelijk want een minuut later werd het 3-0 via Erichot.

Rood

Toch toonde Brouckaert zijn meerwaarde want in de vijftigste minuut scoorde de Belg de 3-1. OHL kwam beter in het spel en leek er nog iets van te willen maken tot ervaren rot Kenny Van Hoevelen rood pakte. De bezoekers moesten nog meer dan een half uur met tien verder.

Toch was het Leuven dat nog tot scoren kwam. Vijf minuten voor afsluiten was het die andere nieuwkomer John Bostock die voor de 3-2 zorgde. Verder dan een nieuwe rode kaart voor Trenson in de toegevoegde tijd kwamen de bezoekers echter niet meer zodat de drie punten op Stayen bleven.