Ex-aanvaller Club Brugge moet aanval Schotse kampioen leiden

Ex-aanvaller Club Brugge moet aanval Schotse kampioen leiden

02-09-2014 21:45

Stefan Scepovic heeft zijn topseizoen bij Sporting Gijon kunnen verzilveren met een transfer naar Celtic Glasgow. Bij de Schotse kampioen moet hij de vele vertrekkende aanvallers vervangen. De overgang werd gisteren nipt voor het sluiten van de transfermarkt afgesloten.

Celtic Glasgow zag deze zomer maar liefst vier belangrijke aanvallers vertrekken. Tony Watt en Amido Baldé kwamen naar België, namelijk respectievelijk naar Standard Luik en Waasland-Beveren. Publiekslieveling Georgios Samaras verliet de ploeg transfervrij na zes seizoenen naar West Bromwich Albion en Teemu Pukki moet het seizoen van Brondby proberen redden.

Scepovic wordt dus de nieuwe leider van de aanvalslinie van de Schotten aan de zijde van de Ierse goalgetter Stokes. Scepovic speelde enkele seizoenen geleden nog bij Club Brugge en op uitleenbasis bij KV Kortrijk. Via Israël en thuisland Servië belandde hij vorig seizoen bij Sporting Gijon in de Spaanse tweede klasse. Met 23 doelpunten lokte hij er veel interesse. Uiteindelijk koos hij voor 2,5 miljoen voor Celtic Glasgow.