Als Ronaldo er niet was geweest was ik allang vertrokken bij Real Madrid
Argentijn dankt Portugees voor tijd in Madrid

"Als Ronaldo er niet was geweest was ik allang vertrokken bij Real Madrid"

02-09-2014 15:04
6

Angel Di Maria was als het aan hemzelf lag niet deze zomer, maar vorig jaar al vertrokken bij Real Madrid. Cristiano Ronaldo hield de Argentijn echter een extra seizoen in de Spaanse hoofdstad.

Di Maria maakte vorige week voor 75 miljoen euro de overstap naar het Manchester United van Louis van Gaal, maar eigenlijk had hij al eerder afscheid willen nemen van Real. "Ik heb een geweldige relatie met Cristiano Ronaldo. Als hij er niet was geweest was ik allang vertrokken", zegt hij tegen ESPN.

Toen Real in de zomer James Rodriguez naar het Bernabéu haalde wist Di Maria echter genoeg. De dribbelaar zette zijn zinnen op een vertrek en streek neer in Engeland. "Het was onmogelijk om nog een jaar bij Real te blijven. Ik heb de club op een zo goed mogelijke manier verlaten, heb La Decima gewonnen, maar ik kon in Madrid geen kant meer op."

"Ik ben dankbaar dat Manchester United mij naar Engeland wilde halen en veel geld op tafel heeft gelegd. Extra druk? Nee, die voel ik niet. Ik ben de duurste speler in de historie van de Premier League, maar ik denk dat ik daarmee om kan gaan. Van Gaal heeft me gevraagd of ik me zo snel mogelijk aan kan passen en dat heb ik in mijn oren geknoopt."