Hoe zullen Van Persie en Rooney zich voelen? Ik denk niet heel happy
"Di Maria, Falcao, Rooney, Van Persie... United begint een beetje op de 'Galacticos' te lijken"

"Hoe zullen Van Persie en Rooney zich voelen? Ik denk niet heel happy"

02-09-2014 10:24
9

Manchester United versterkte zich maandag op de valreep met Radamel Falcao. De Colombiaan is de volgende grote naam die Louis van Gaal naar Old Trafford wist te halen. Eerder plukte United onder meer Angel Di Maria weg bij Real Madrid en haalde het Daley Blind op bij Ajax.

Met de komst van de Colombiaanse spits, hij wordt voor één jaar gehuurd van AS Monaco, heeft Van Gaal een aanvalslinie om van te watertanden. Maar, de Nederlander zal ook enkele moeilijke beslissingen moeten nemen. Wayne Rooney, Robin Van Perie, Di Maria, Falcao; wie wordt het slachtoffer van de overdaad aan aanvalskracht bij Manchester United?

Volgens oud-voetballer en analist Jamie Redknapp is het aantrekken van Falcao geen paniekaankoop. Wel verbaast hij zich dat Van Gaal geen extra verdediger heeft weten te binden. "Dit komt op mij niet over als paniek, maar als de aankoop die ervoor zorgt dat zij in de topvier komen. Ik denk niet dat mijn vader, Harry Redknapp, erg blij zal zijn. De eerstvolgende wedstrijd van Manchester United is tegen zijn club Queens Park Rangers. Di Maria, Falcao, Rooney, Van Persie… United begint een beetje op de Galacticos te lijken", zegt Redknapp in gesprek met Sky Sports.

"Falcao is hier niet gekomen om op de bank te zitten"
"Het probleem zit 'm in het defensieve aspect. Ze zijn een beetje delicaat achterin. United is Nemanja Vidic en Rio Ferdinand kwijtgeraakt en heeft hen niet vervangen. Dat is een probleem. Eén ding is zeker: Falcao is hier niet gekomen om op de bank te zitten. Als je zo'n grote naam bent, kom je om te spelen. Van Gaal moet een paar grote beslissingen nemen."

"Hoe zullen Robin van Persie en Wayne Rooney zich voelen? Ik denk dat ze niet heel erg blij zullen zijn. Want als Falcao fit is en klaar om te spelen is hij net zo goed als zij zijn, zo niet beter. Ik weet zeker dat de fans van United een verdediger verwachtten, misschien een verdedigende middenvelder, maar wanneer een speler van dit kaliber beschikbaar is en je krijgt de kans om hem te binden dan kun je die kans niet laten lopen."

"Robin van Persie kan niet voor eeuwig blijven voetballen. Hij is net 31 geworden en heeft in het verleden vaker blessureproblemen gehad. We hebben het allemaal over hoe goed Diego Costa is, maar Falcao hield Costa in het verleden op de bank bij Atlético Madrid. Dat vertelt je alles over hoe goed hij is", aldus Redknapp.