Nielsen is één van de twee Gentse nieuwkomers

Twee verdedigende versterkingen voor KAA Gent
Het houdt niet op in de Ghelamco Arena vandaag

Twee verdedigende versterkingen voor KAA Gent

02-09-2014 00:52

Het is een waanzinnig drukke dag geworden voor AA Gent. Eerder meldden we al dat Habibou naar het Franse Rennes verkast, maar ook aan inkomende zijde is er beweging. 

Vandaag raakte bekend dat Gent-verdediger Ante Puljic zes maand buiten strijd is met een kruisbandletsel. Michel Louagie twijfelde niet en haalde twee nieuwe verdedigers. De Oost-Vlamingen kondigden beide transfers zelf aan via hun website.

Lasse Nielsen is een 26-jarige centrale verdediger die op huurbasis overkomt van NEC Nijmegen. Gent bedong een aankoopoptie. Nielsen speelde acht jaar bij het Deense Aalborg, waar hij 151 keer mocht aantreden en geregeld aanvoerder was. In 2008 won hij de titel in 2008. 

Nielsen speelde voor de Deense nationale jeugdteams en mocht ook eenmalig proeven van het A-elftal. 

Daarnaast haalde Gent ook Ygor Nogueira op bij Fluminense. Nogueira is eveneens een centrale verdediger en wordt ook gehuurd met een aankoopoptie. De 19-jarige verdediger speelde ooit tegen Thierry Henry. 

AA Gent staat met 10 op 18 op een knappe derde plek. Voor Habibou is er met Pollet in principe al langer een vervanger paraat. Nielsen en Nogueira zullen dus Puljic moeten doen vergeten.