Zimling verdedigde in het verleden de kleuren van Club Brugge

Ex-Bruggeling trekt naar Nederlandse landskampioen
Ajax huurt Niki Zimling van Mainz

Ex-Bruggeling trekt naar Nederlandse landskampioen

02-09-2014 00:32

Ajax heeft een opvallende last-minute transfer gerealiseerd. De Nederlandse kampioen huurt Niki Zimling voor een seizoen van FSV Mainz 05 en bedong eveneens een aankoopoptie. 

Ajax stuurde het nieuws via haar site de wereld in. Zimling speelde eerder al in Nederland voor NEC Nijmegen, waar Club Brugge hem weghaalde.

Zimling was bij blauw-zwart zowat de enige meevaller van het leger Scandinavische versterkingen. Hij trok in januari 2013 voor twee miljoen euro naar Mainz, waar hij dit seizoen nog geen minuut aan spelen toekwam.

In de Nederlandse hoofdstand moet hij Daley blind doen vergeten, nadat een poging om Marco van Ginken lost te weken bij Chelsea mislukte. Van Ginkel trok naar Vitesse. 

Uit een poll op onze Nederlanse sectie, blijkt dat er heel wat scepcis bestaat over de komst van de Deen. Uit de eerste 750 stemmen blijkt dat 84 procent van de bezoekers hem geen versterking vinden voor Ajax. 

Als de stemmers gelijk krijgen, keert Zimling gewoon terug naar Duitsland. In het andere geval kan Ajax hem overnemen. Het is echter nog niet duidelijk hoeveel de aankoopoptie bedraagt.