Southampton komt belofte na en schenkt Alderweireld aan Koeman
"Ik heb een trainer nodig die in mij gelooft"

Southampton komt belofte na en schenkt Alderweireld aan Koeman

02-09-2014 00:27

Ronald Koeman heeft zijn gewenste verdediger binnen bij Southampton. Toby Alderweireld wordt zoals verwacht voor een seizoen gehuurd van Atlético Madrid.

Southampton huurt Alderweireld voor een jaar van Atlético en heeft geen optie tot koop bedongen. De Belgische verdediger had in de Spaanse hoofdstad, waar zijn inbreng in het successeizoen nihil was, geen uitzicht op speelminuten onder coach Diego Simeone.

Koeman wilde Alderweireld maar wat graag verlossen van zijn lastige situatie in Spanje en slaagde er maandagavond in de komst rond te maken. "Ik ben dolblij dat we iemand als Toby hebben kunnen halen", reageert de Nederlandse manager op de clubsite. "Ik ken hem goed van zijn jaren bij Ajax en toen ging hij naar Atlético. Daar heeft hij niet gek veel gespeeld, maar zijn kwaliteiten staan buiten kijf."

De 25-jarige verdediger, met België actief op het WK in Brazilië, wordt gehaald voor het centrum, maar kan ook uit de voeten als rechtsback. Hij is blij met zijn tijdelijke overstap. "Ik heb een goed gesprek gehad met Koeman. Hij houdt van mijn speelstijl en dat heeft me ervan overtuigd dat Southampton de juiste keuze was. Ik heb een trainer nodig die in mij gelooft."