Officieel: Gecontesteerde aanvaller ruilt Gent voor Rennes
Habibou trekt naar Rennes

Officieel: Gecontesteerde aanvaller ruilt Gent voor Rennes

02-09-2014 00:18

Habib Habibou is in de laatste uren van de transferperiode alsnog vertrokken bij AA Gent. De gecontesteerde goalgetter tekende een contract van drie seizoenen bij het Franse Stade Rennes.

De 27-jarige boomlange spits kende nog niet veel rustige momenten in zijn carrière. Hij doorliep de jeugdreeksen van PSG en ruilde in juli 2006 het Parijse B-team voor Charleroi, dat hem uitleende aan Tubeke en Steaua Boekarest. In 2010 kocht Zulte Waregem hem, om hem later uit te lenen aan het Engelse Leeds.

In januari van dit jaar ruilde hij Zulte Waregem voor AA Gent, dat 1.6 miljoen euro voor hem neertelde. Bij Gent boterde het niet met Hein Vanhaezebroeck, waarop hij dus voor een avontuur in Frankrijk koos. Een transfersom is momenteel niet meegedeeld.

Met Habibou verliest de Jupiler Pro League andermaal een smaakmaker. Voor Charleroi vond hij in 72 wedstrijden negentien keer de weg naar doel en gaf hij zes assists. Bij Zulte Waregem was hij in 92 competitiewedstrijden goed voor 35 doelpunten en vijftien assists en in de Ghelamco Arena in twintig wedstrijden voor twaalf doelpunten en twee assists. 

Habibou ging enkele jaren geleden de wereld rond toen hij een eend hardhandig van het veld verwijderde.