Iddi trekt een jaar naar tweede klasse

Mechelse middenvelder trekt naar tweede klasse
Iddi wordt voor één seizoen uitgeleend aan OHL

Mechelse middenvelder trekt naar tweede klasse

01-09-2014 21:45

Abdul-Yakuni Iddi wordt door KV Mechelen voor één seizoen uitgeleend aan Oud-Heverlee Leuven. Dat meldt OHL via de officiële kanalen. De Leuvenaars degradeerden vorig jaar naar tweede klasse. 

Iddi speelde als sinds augustus 2006 bij de Mechelaars. Zij plukten hem destijds weg bij het Ghanese Fettah Feyenoord. Iddi maakte in zijn eerste seizoen meteen de promotie naar eerste klasse mee. Mechelen werd destijds tweede na FC Dender. De Ghanees speelde 109 wedstrijden voor Mechelen in eerste klasse. Daarin kwam hij acht keer tot scoren en gaf hij negen assists. 

Het werd echter al snel duidelijk dat hij dit seizoen niet al te veel aan spelen zou toekomen. OHL biedt hem nu dus een uitweg. De Leuvenaars lijken erg tevreden met zijn komst. 

'Coach Leko kan de Ghanese lichtvoetige en snelle middenvelder op meerdere posities uitspelen. Hij drong al een tijdje aan op de komst van Iddi omdat de Kroaat ervan overtuigd is dat de Ghanees van goudwaarde kan zijn voor OHL. Iddi is gevormd als een nummer 10, maar kan net zo goed op de 7 als op de 11 uitgespeeld worden', klinkt het.