Club Brugge verlost middenvelder van uitzichtloze situatie bij Feyenoord
"Hij voelt zichzelf te veel voetballer voor een plaats op de bank en daar hebben wij alle begrip voor"

Club Brugge verlost middenvelder van uitzichtloze situatie bij Feyenoord

01-09-2014 21:15
2

Het wachten van Ruud Vormer is beloond. De middenvelder is na het vertrek van Jesper Jörgensen gepresenteerd als nieuwe speler van Club Brugge. Vormer komt over van Feyenoord en ondertekent een contract voor drie seizoenen.

Zowel Vormer als Feyenoord had al een overeenkomst met de formatie uit België, maar was in afwachting van de aanstaande transfer van Jörgensen. Uiteindelijk is de transfer van de Deen maandagavond rondgekomen. Hij vertrek per direct naar Zulte-Waregem, waar een tweejarig verbintenis getekend wordt door de middenvelder. Jörgensen besloot tijdens de voorbereiding niet in te gaan op een contractverlenging bij Club Brugge.

"Ruud gaf bij ons aan open te staan voor een transfer. Dat had voor een groot deel te maken met de situatie waarin hij bij Feyenoord verkeerde. De concurrentie op zijn positie is behoorlijk, waardoor het uitzicht op veel speelminuten niet heel groot was. Hij voelt zichzelf te veel voetballer voor een plaats op de bank en daar hebben wij alle begrip voor. Daarom is dit voor Ruud een mooie stap in zijn carrière. Wij wensen hem alle succes in België", legt technisch directeur Martin van Geel uit op de officiële website van Feyenoord. 

Vormer werd in 2012 door Feyenoord overgenomen van Roda JC Kerkrade. In De Kuip lukte het de 26-jarige Nederlander niet om uit te groeien tot een vaste waarde. In Rotterdam had Vormer nog een contract tot medio 2015. Afgelopen seizoen speelde hij zestien competitiewedstrijden voor de Stadionclub.