Kogel door de kerk: Blind officieel naar Manchester United
Engelse topclub maakt maandag melding van transfer

Kogel door de kerk: Blind officieel naar Manchester United

01-09-2014 20:38
6

Daley Blind mag zich officieel speler van Manchester United noemen. De club van manager Louis van Gaal heeft maandagavond de komst van de Amsterdammer definitief afgerond.

Blind was er al uit met Manchester United en ook Ajax bereikte afgelopen weekend al een akkoord met de Engelse topclub, die echter tot maandagavond wachtte met de officiële bekendmaking. De linksback, die ook als verdedigende middenvelder uit de voeten kan, heeft de medische keuring succesvol doorstaan.

Met de transfer is 17,5 miljoen euro gemoeid. Vrijdag begonnen de onderhandelingen tussen Ajax en Manchester United, zaterdag reisde Blind naar Engeland en inmiddels is hij weer in Amsterdam om de laatste formaliteiten in eigen land af te ronden. Deze week meldt hij zich voor de eerste keer op de training van United.

Blind mag zich de negende Nederlandse voetballer bij Manchester United noemen. Arnold Mühren was in de jaren ‘80 de eerste Nederlander die voor Manchester United voetbalde. Daarna volgden Raimond van der Gouw, Jordi Cruijff, Jaap Stam, Ruud van Nistelrooij, Edwin van der Sar, Alexander Büttner en Robin van Persie.

Met Van Gaal en zijn assistenten Albert Stuivenberg, Frans Hoek, Marcel Bout en Max Reckers heeft de staf op Old Trafford momenteel een hoog Nederlands gehalte.