Zoveelste Fransman tekent op de valreep contract bij Waalse promovendus
Roy Contout wordt de veertiende Fransman bij de grensclub

Zoveelste Fransman tekent op de valreep contract bij Waalse promovendus

01-09-2014 18:37

Promovendus in de Jupiler Pro League, Mouscron-Péruwelz, heeft nog gebruikt gemaakt van de laatste transferdag. De Waalse club heeft zich versterkt met de Fransman Roy Contout, die overstapt van de Franse tweedeklasser Sochaux FC, meldt de club op Twitter. Die zorgt zo verder voor de Franse invasie bij de Henegouwers. 

Het Belgische Mouscron-Péruwelz, dat een samenwerking heeft met de Franse topclub Lille en vlak aan de Franse grens ligt, heeft met Contout nu zijn veertiende Fransman in de rangen. Het is de eerste keer dat de 29-jarige aanvaller buiten Frankrijk zal spelen.

Contout begon zijn carrière bij AS Beauvais om na twee jaar naar FC Metz en de Ligue 1te trekken. In 2009 belandde hij in Auxerre. Met deze ploeg speelde hij in 2010-2011 de poulefase van de Champions League toen ze in de voorronde verrassend Zenit Sint-Petersburg uitschakelden. In de groep met Real Madrid, AC Milan en Ajax werden ze troosteloos laatste met drie punten. Bij Sochaux kwam de Fransman in twee seizoenen maar tot 23 wedstrijden en een doelpunt.

Mouscron-Péruwelz hoopt met de nodige Europese ervaring een goede positie in het klassement te behouden. De Henegouwers staan momenteel op een onverhoopte tweede plaats met een 11 op 18.