Alonso wil Seedorf evenaren: Een droom om het met een derde club te winnen
Spanjaard mikt in München op derde 'cup met grote oren'

Alonso wil Seedorf evenaren: "Een droom om het met een derde club te winnen"

01-09-2014 13:22
2

Xabi Alonso heeft zijn zinnen gezet op het record van Clarence Seedorf. De Nederlander won met drie verschillende clubs de Champions League en de Spanjaard hoopt dat bij Bayern München te evenaren.

Xabi Alonso maakte recent de overstap van Real Madrid naar Zuid-Duitsland. Met De Koninklijke won de defensieve middenvelder vorig seizoen de belangrijkste Europese prijs, iets dat hij in 2005 al met Liverpool deed. Bij Bayern München wil hij dat nu doorzetten. Seedorf is tot op heden de enige speler die met drie clubs de Champions League won (Ajax, Real Madrid en AC Milan).

"Ik heb al met twee teams de Champions League gewonnen. Het zou een droom die uitkomt zijn, om het met een derde club te winnen", zei Alonso maandag tijdens een persconferentie in de Allianz Arena. De gestopte Spaanse international zei vervolgens dat zijn overgang naar München als een verrassing kwam.

"De hele transfer ging zeer snel. Het is een eer en een privilege om hier in München te zijn", vervolgde Alonso. "Ik was verrast dat ik direct in het team stond, maar ik voelde me heel goed op het veld en mijn teamgenoten hielpen me goed. Ik volgde de Bundesliga de laatste jaren, dus het is fantastisch om hier te zijn. Het is een nieuwe ervaring voor me."