Ook vuil werk voor Balotelli: Hij zei: 'Ik heb nog nooit een corner gedekt'
Rodgers: "Je moet hem als een volwassene behandelen"

Ook vuil werk voor Balotelli: "Hij zei: 'Ik heb nog nooit een corner gedekt'"

01-09-2014 11:38
4

Mario Balotelli deed volgens zijn nieuwe coach Brendan Rodgers nooit defensief werk. Maar dat is nu verleden tijd, want van de Liverpool-manager moet de spits ook de vuile klusjes opknappen. "Het is de eerste keer dat hij bij een corner een man dekte."

Balotelli stapte onlangs over van AC Milan naar Liverpool en debuteerde afgelopen weekend tijdens de 3-0 zege tegen Tottenham Hotspur. Rodgers was tevreden over zijn eerste wedstrijd. "Hij was heel goed. Ik denk dat je zijn werklust en pressie kon zien. Hij baalde dat hij niet scoorde", reageerde de coach.

"Hij is een goede gozer. Als je het circus rond hem weghaalt, de achtergrondgeluiden controleert en zijn focus volledig op het voetbal krijgt, dan kun je zijn kwaliteit zien", vervolgde Rodgers, die hem ook zag verdedigen. "Het is de eerste keer dat hij bij een corner een man dekte. Serieus. En hij is een international."

"We werkten aan de hoekschoppen op de training en hij zei: 'Ik heb nog nooit een corner gedekt'. Ik zei: 'Vanaf nu wel'. Je moet hem als een volwassene behandelen", besloot Rodgers, die met Balotelli de opvolger van Luis Suarez haalde.