'Van Gaal reserveert 32 miljoen euro voor komst van derde Nederlander'
Winterse transfer in de maak

'Van Gaal reserveert 32 miljoen euro voor komst van derde Nederlander'

01-09-2014 01:33
3

Manchester United heeft deze zomer al 185 miljoen euro uitgegeven, maar er is op Old Trafford nog altijd geld over. Volgens The Telegraph heeft Louis van Gaal alvast 32 miljoen euro gereserveerd voor Kevin Strootman, die in de winter naar de Engelse topclub moet komen.

Strootman is nu nog geblesseerd en Van Gaal wacht graag het herstel af voordat hij de middenvelder overneemt. Er bestaat echter geen twijfel dat de trainer de linkspoot dolgraag inlijft. Van Gaal ziet in Strootman een steunpilaar voor zijn middenveld. Hij is bovendien pas 24 jaar oud en kan dus nog vele jaren mee.

AS Roma zou met de transfer van Adrien Rabiot al willen inspelen op een wellicht onvermijdelijk vertrek van Strootman. De negentienjarige middenvelder van Paris Saint-Germain kost zo'n vijftien miljoen euro en vertrekt mogelijk maandag nog naar de Italiaanse club. 

Manchester United wordt op zijn beurt nog in verband gebracht met de middenvelders Arturo Vidal, William Carvalho en Nigel de Jong. Er zouden echter twijfels zijn over de fysieke gesteldheid van Vidal, terwijl Carvalho mogelijk te duur is. Insiders op Old Trafford sluiten daarnaast de komst van De Jong uit, meldt The Telegraph.