Real Madrid zet zichzelf na vliegende start voor schut in Baskenland
Madrilenen met 4-2 onderuit bij Sociedad

31-08-2014 22:53
11

Real Madrid heeft al in de tweede speelronde van de Spaanse competitie de eerste nederlaag te pakken. Real Sociedad versloeg de grootmacht zondag in San Sebastián met 4-2.

De Madrilenen begonnen nog voortvarend met doelpunten van Sergio Ramos en Gareth Bale in de eerste tien minuten, maar gaven de wedstrijd daarna volledig uit handen. Real maakt een ongebalanceerde indruk en zette zichzelf buitenspel, mede door het sterke spel van Sociedad.

De winnaar van de Champions League zag de thuisploeg nog voor rust op gelijke hoogte komen na doelpunten van Inigo Martinez en David Zurutuza. In de tweede helft liep Sociedad zelfs uit naar 4-2, opnieuw via Zurutuza en de Mexicaan Carlos Vela.

Door de nederlaag loopt Real direct achter de feiten in de Primera División. Eerder dit weekend wonnen concurrenten Atlético Madrid en FC Barcelona hun wedstrijd wel. Atlético was met 2-1 te sterk voor promovendus Eibar, terwijl Barça met hangen en wurgen Villarreal van zich afsloeg.