Financial Fair Play heeft effect: Man City kijkt machteloos naar Falcao
Colombiaan is te duur voor kampioen

Financial Fair Play heeft effect: Man City kijkt machteloos naar Falcao

31-08-2014 21:16
8

Manchester City lijkt af te haken in de jacht op Radamel Falcao. De Colombiaanse spits, die ook wordt begeerd door Real Madrid en Juventus, is te duur voor de Premier League-club.

Falcao zou dit weekend voor zeventig miljoen euro zijn aangeboden bij meerdere clubs, waaronder Manchester City. De Engelse kampioen is echter niet bij machte om de interesse om te zetten in een concrete aanbieding. De regels rond Financial Fair Play steken daar een stokje voor.

Manuel Pellegrini wil voor het verstrijken van de transferdeadline nog een spits aan zijn selectie toevoegen. Manchester City mag echter niet meer dan zestig miljoen euro uitgeven en dat komt niet in de buurt van de vraagprijs voor Falcao. Alleen als maandag nog drie à vier spelers worden verkocht, is een deal nog mogelijk. Álvaro Negredo, Micah Richards, Matija Nastasic en Scott Sinclair staan op de transferlijst bij City.

Falcao leek aanvankelijk op weg naar Real Madrid, zeker toen hij zaterdag op Twitter hintte naar een overgang naar Bernabéu. Die tweet werd later verwijderd. Falcao claimde dat hij gehackt was. De clubleiding van Real zou niet overtuigd zijn van het feit dat de komst van 28-jarige spits nodig is.