De Boer: We kunnen zelfs dertig miljoen euro voor een speler betalen
"Zoektocht zal niet makkelijk worden"

De Boer: "We kunnen zelfs dertig miljoen euro voor een speler betalen"

31-08-2014 17:56
40

Frank de Boer hoopt dat Ajax er nog voor dinsdag in slaagt een geroutineerde opvolger te vinden voor de naar Manchester United vertrokken Daley Blind. "Maar dat zal niet makkelijk worden", besefte de trainer na de nederlaag bij FC Groningen (2-0).

Geld is niet het probleem, zo legde De Boer uit. Het eigen vermogen van Ajax is inmiddels de 100 miljoen euro al gepasseerd. "Dus we kunnen wel tien miljoen of zelfs dertig miljoen euro voor een speler betalen. Dat is geen enkel probleem. Maar een voetballer die zo veel geld kost, die komt niet naar Ajax."

"Natuurlijk werken we met schaduwlijstjes", vervolgde de oefenmeester. "Maar het werkt natuurlijk niet om Mokotjo te kopen als je Blind en Viergever al hebt. Tot donderdagmiddag leek Blind te blijven. Daarna is het snel gegaan. Wie weet kunnen we nog een routinier halen. En anders zullen er andere spelers moeten opstaan. Zo gaat dat al jaren."

De Amsterdammers werden in verband gebracht met Daley Sinkgraven, maar De Boer heeft al laten weten dat de middenvelder nu geen kandidaat is. "Laat hem nog maar even bij Heerenveen dartelen", zei de Ajax-coach.