Van Gaal dieper in het nauw door wanprestatie tegen promovendus
Burnley houdt zonder veel moeite United op 0-0

30-08-2014 15:36
20

Louis van Gaal heeft zaterdag ook zijn derde competitiewedstrijd met Manchester United niet gewonnen. De manager zag zijn ploeg gelijkspelen bij het bescheiden Burnley (0-0), dat het eerste winstpuntje van het seizoen vierde.

Robin van Persie had een basisplaats bij United, net als de voor 75 miljoen euro van Real Madrid overgekomen Angel Di Maria. De spits van Oranje kreeg voor rust de beste kans van de wedstrijd. Van Persie schoot echter op het lichaam van Tom Heaton, de keeper van Burnley.

Het elftal van Van Gaal werd in de slotfase een strafschop onthouden toen Ashley Barnes hands maakte. United maakte echter weinig aanspraak op de zege. Burnley was in de tweede helft verschillende keren gevaarlijk, al hoefde David De Gea nauwelijks in actie te komen. Het is de eerste keer in dertig Premier League-duels dat Burnley de nul houdt.

Manchester United verloor de eerste competitiewedstrijd van Swansea City (1-2). Vorige week hield Sunderland de topclub op 1-1. Van Gaal kreeg veel kritiek na die slechte resultaten.