'Batigol' kon pijn niet verdragen: Ik vroeg hem om mijn benen te amputeren
"Ik had Pistorius gezien en maakte mezelf wijs dat dit de oplossing was"

'Batigol' kon pijn niet verdragen: "Ik vroeg hem om mijn benen te amputeren"

28-08-2014 13:06
2

Gabriel Omar Batistuta was in de jaren negentig en het begin van deze eeuw een held voor velen. De Argentijnse spits stopte in 2005 met voetballen en onthult nu dat hij grote fysieke ongemakken ondervond na zijn pensioen. "Ik vroeg de dokter of hij mijn benen wilde amputeren."

Na meer dan vierhonderd wedstrijden en ruim 250 goals hield Batistuta het op 36-jarige leeftijd voor gezien. Daarna ging zijn lichamelijke toestand hard achteruit. "Nadat ik stopte met voetbal, merkte ik in korte tijd dat ik bijna niet meer in staat was te lopen", onthult de voormalig spits van onder meer Fiorentina en AS Roma in gesprek met TyC Sports.

"Ik was tien meter van de badkamer, maar ik plaste in bed omdat ik niet de kracht had om op te staan", vervolgt Batigol zijn opmerkelijke verhaal. "Ik ging naar dokter Avanzi, de pijn in mijn enkels was onverdraagbaar, en ik vroeg hem om mijn benen te amputeren. Ik had Pistorius gezien en maakte mezelf wijs dat dit de oplossing was."

Batistuta dacht dat de kunststof benen van Blade Runner Oscar Pistorius hem van de pijn af zouden helpen, maar Avanzi wilde niet meewerken en had een betere oplossing in gedachten. "Hij zei dat ik gek was. Hij opereerde de rechterenkel en gelukkig ging het probleem toen weg. We hebben de enkels met schroeven gemaakt."

"Mijn probleem is dat ik geen kraakbeen en geen pezen heb", legt Batistuta uit. "Mijn 86 kilogram rustte op bot en ik ging kapot van de pijn. Daarna verbeterde de situatie langzaam. Het herstel was moeilijk, lang en vermoeiend, maar nu gaat het goed. Ik probeer ook weer te voetballen."