Platini gaat strijd met omstreden Blatter niet aan en bedankt voor FIFA-pluche
Franse oud-voetballer stelt zich niet verkiesbaar voor voorzitterschap van de FIFA

Platini gaat strijd met omstreden Blatter niet aan en bedankt voor FIFA-pluche

28-08-2014 10:24
9

Michel Platini stelt zich niet verkiesbaar voor de rol van voorzitter van de FIFA. De Franse oud-voetballer, momenteel voorzitter van de UEFA, laat donderdag weten de strijd met de huidige preses Sepp Blatter niet aan te gaan. De wereldvoetbalbond kiest in 2015 een nieuwe voorzitter.

De 59-jarige Fransman overwoog de voorbije jaren de overstap naar de FIFA te maken en zich beschikbaar te stellen als kandidaat voor een rol als voorzitter tijdens de komende verkiezingen. Platini heeft donderdag tijdens een vergadering van 54 Europese voetbalbonden echter te kennen gegeven dat hij zijn rol als UEFA-voorzitter prefereert boven de positie van de belangrijkste persoon binnen het wereldwijde voetbal.

Platini liet Blatter voor de start van het WK nog keihard vallen en liet zich ontvallen dat de FIFA 'toe is aan een frisse wind'. Die frisse wind zal Platini zelf niet worden. "Ik denk dat de FIFA nood heeft aan een frisse wind", zei Platini. "Ik steun het nieuwe mandaat van Sepp Blatter niet. Ik steun hem niet langer en dat weet hij. Zijn nieuwe mandaat zou niet goed zijn voor het voetbal. Maar je moet wel respect hebben voor Blatter."