Eto'o tevreden met transfer: In de afgelopen tien dagen heb ik aardig wat gereisd
"Mentaal en fysiek heb ik me nog nooit beter gevoeld"

Eto'o tevreden met transfer: "In de afgelopen tien dagen heb ik aardig wat gereisd"

27-08-2014 12:54
5

Samuel Eto'o liet zijn keuze deze week op Everton vallen omdat hij op het hoogste niveau actief wil blijven. Op Goodison Park moet de spits de concurrentie aangaan met miljoenenaankoop Romelu Lukaku. Everton legde de speler, die ook met Ajax flirte, transfervrij vast. 

"In de afgelopen tien dagen heb ik aardig wat gereisd en met een aantal clubs gesproken", blikt Eto'o terug volgens NUsport. Een gesprek met trainer Roberto Martinez haalde de aanvaller over om voor Everton te kiezen. "Wij delen dezelfde visie. Ik wilde per se in de top actief blijven en Everton geeft mij die kans. Mentaal en fysiek heb ik me nog nooit beter gevoeld. Uiteraard wil ik weer terugkeren in de Champions League, daar gaan we dit seizoen hard aan werken."

Zaterdag wacht voor Everton de confrontatie met Chelsea, de club waar Eto'o afgelopen seizoen op de loonlijst stond. De afmaker is blij onder José Mourinho te hebben gewerkt. "Ik ben José alleen maar dankbaar", vervolgt de routinier. "Hij gaf me de kans in de Premier League. Dankzij hem accepteren ze me in deze competitie."