Atlético start seizoen uitstekend en klopt Real in strijd om Super Cup
Mandzukic gevierde man door vroege goal

23-08-2014 00:21
11

Landskampioen Atlético Madrid zag deze zomer diverse steunpilaren vertrekken, maar beschikt nog altijd over een ploeg die mee kan doen om de prijzen. Dat werd vrijdag nog maar eens duidelijk in de strijd om de Super Cup tegen Real Madrid: 1-0. Het eerdere duel was in Santiago Bernabeu in 1-1 geïndigd.

Mario Mandzukic, de van Bayern München overgekomen opvolger van Diego Costa, tekende binnen twee minuten voor de enige treffer van een harde derby. Het eerste duel tussen beide clubs eindigde onbeslist (1-1). Aangevuurd door een fanatiek publiek vocht Atletico Madrid voor iedere meter. De thuisclub verdiende de overwinning, ook op basis van het aantal kansen.

Bij Real Madrid speelde Cristiano Ronaldo alleen de tweede helft, als vervanger voor nieuweling Toni Kroos. James Rodriguez, een andere peperdure aanwinst, moest plaatsmaken voor Isco. Trainer Carlo Ancelotti had in zijn selectie geen plaats voor sterren als Angel Di Maria en Sami Khedira. Luka Modric werd in blessuretijd van het veld gestuurd. Hij kreeg twee van de in totaal elf gele kaarten.

Trainer Diego Simeone van Atletico Madrid werd al in de eerste helft naar de tribune verwezen. Tijdens een woede-aanval gaf de coach de vierde official een tikje op zijn achterhoofd.