Van Gaal: Ik was de koning van Manchester, nu ben ik de duivel
Manager kijkt op van opportunistische voetbalwereld in Engeland

Van Gaal: "Ik was de koning van Manchester, nu ben ik de duivel"

22-08-2014 16:34
9

Louis van Gaal heeft een lange en moeizame week achter de rug als manager van Manchester United. Na de 1-2 nederlaag op Old Trafford tegen Swansea City is de kritiek niet mals.

Veel kranten zijn kritisch op de keuzes van Van Gaal bij zijn debuut in de Premier League, terwijl op sociale media vaak de vergelijking wordt getrokken met voorganger David Moyes. Die zou het nog veel beter hebben gedaan dan de Nederlander, zo is de teneur.

Van Gaal kreeg ook het nodige mee van de kritiek. "Twee weken geleden was ik de koning van Manchester. Nu ben ik de duivel", verklaart hij treffend op een persconferentie. "Ik ben niet aangesteld om te worden ontslagen. Ik ben hier om een team op te bouwen en dat proces heeft tijd nodig."

Manchester United gaat zondag op bezoek bij Sunderland. Aanwinst Marcos Rojo is daar niet bij door de gedwongen aanvraag voor een werkvergunning. De Argentijnse verdediger overtuigde Van Gaal tijdens het WK in Brazilië, toen de twee elkaar tegenkwamen in de halve finale.

Van Gaal analyseerde Rojo voorafgaand aan Nederland – Argentinië en raakte diep onder de indruk. "Ik denk dat Marcos perfect in de rol van linker centrale verdediger past. Hij kan ook als wing back uit de voeten." Het lijkt erop dat United tegen Sunderland weer in een 5-3-2-systeem gaat spelen.