FIFA handhaaft straf: Barça mag twee transferperiodes geen aankopen doen
Wereldvoetbalbond houdt vast aan eis na overtreding van FIFA-reglementen door Barça

FIFA handhaaft straf: Barça mag twee transferperiodes geen aankopen doen

20-08-2014 12:40
12

FC Barcelona is zonder succes in beroep gegaan tegen de door de FIFA opgelegde sanctie na het overtreden van de reglementen van de wereldvoetbalbond. Barça heeft zich in de ogen van de FIFA schuldig gemaakt aan het contracteren van jeugdspelers, nog voordat zij de door de FIFA vastgestelde leeftijdsgrens bereikten.

De beroepscommissie van de FIFA laat weten vast te houden aan de eerdere eis. Dit betekent dat FC Barcelona onder meer twee achtereenvolgende transferperiodes géén aankopen mag doen. De sanctie treedt in werking tijdens de transferperiode van januari 2015. De nummer twee van Spanje mag pas in januari 2016 weer spelers aantrekken. Barça ging in eerste instantie in beroep tegen de straf. Daardoor kon de Catalaanse club zich tijdens het huidige transferwindow gewoon op de markt begeven. De club trok onder meer Luis Suarez, Marc-André ter Stegen, Claudio Bravo en Jeremy Mathieu aan.

De wereldvoetbalbond laat weten dat FC Barcelona tevens een boete van ruim 370.000 euro moet betalen. De club krijgt negentig dagen de tijd van de FIFA om orde op zaken te stellen en de situatie omtrent alle betrokken minderjarige voetballertjes te reguleren. Ondertussen moet ook de Spaanse voetbalbond, de RFEF, bloeden. De bond steunde Barça in het protest tegen de opgelegde sanctie. De FIFA oordeelt dat de RFEF een boete van 410.000 euro moet betalen. Daarnaast moet de voetbalbond binnen een jaar de regelgeving op het gebied van het aantrekken van minderjarige spelers verscherpen.