Simeone begrijpt er niets van: Hij is de beste speler van Real Madrid
"De wedstrijd veranderde toen Angel di Maria erin kwam"

Simeone begrijpt er niets van: "Hij is de beste speler van Real Madrid"

20-08-2014 09:11
2

Het 1-1 gelijkspel tussen Real Madrid en Atlético Madrid heeft geleid tot grote tevredenheid bij Diego Simeone. De oefenmeester van de landskampioen hoopt dat zijn ploeg nu in staat is om het klusje vrijdag in eigen huis af te maken.

"Eens te meer hebben we laten zien dat we enorm goed als team kunnen werken. Vanuit de organisatie", zei Simeone na de heenwedstrijd in de strijd om de Spaanse Super Cup. "We hebben zeer weinig weggegeven. Zelfs Mario Mandzukic heeft in verdedigend opzicht prima werk geleverd."

James Rodríguez schoot Real tien minuten voor tijd op voorsprong, maar Raúl García maakte die treffer vlak voor het einde ongedaan. "We hebben door de gelijkmaker nu vijftig procent kans op deze prijs. Op 0-0 spelen in eigen huis? Nee, dat gaan we zeker niet doen. Real heeft zoveel kwaliteiten, die scoren altijd minimaal één keer."

Simeone deelde daarna nog een tikje uit aan Real door het op te nemen voor één van zijn landgenoten. "De wedstrijd veranderde toen Angel di Maria erin kwam. Maar dat is ook logisch, hij is nu eenmaal de beste speler die ze hebben. Op de helft van de tegenstander weet hij als geen ander steeds maar weer de openingen te vinden."

Di Maria lijkt bij Real Madrid het kind van de rekening te worden, omdat de grote aanwinsten Rodriguez en Toni Kroos vermoedelijk de voorkeur gaan krijgen. De kans is zelfs groot dat de vleugelflitser nog deze zomer verkocht wordt. Paris Saint-Germain en Manchester United zouden voor hem in de markt zijn.