Van Gaal duwde me op de grond en zei dat ik niet goed genoeg was
Barça-verdediger looft Rooney als 'dragende kracht'

"Van Gaal duwde me op de grond en zei dat ik niet goed genoeg was"

31-07-2014 19:06
3

FC Barcelona-verdediger Gerard Piqué heeft voor komend seizoen hoge verwachtingen van Manchester United. De Spanjaard speelde zelf nooit onder Louis van Gaal, maar deed wel een opvallende ervaring op.

"Zelf was ik nog behoorlijk jong toen hij in Barcelona hoofdtrainer was. Maar zijn relatie met mijn opa Amador Bernabéu, de oud-president van de club, was uitstekend", aldus Piqué tegenover Sky Sports. "Op mijn twaalfde of dertiende heb ik hem ontmoet bij het huis van mijn opa. Hij duwde me op de grond en zei: 'Jij bent niet goed genoeg om centrale verdediger te worden'. Dus ja, hij is wel van de discipline en daarin is hij voortreffelijk."

Piqué speelde zelf nog een periode in Manchester, tot 2008 kwam hij 23 keer in actie voor United. Hij leerde in die periode ook Wayne Rooney kennen. "In mijn ogen is hij momenteel de beste speler van Engeland en zit hij zeker bij de toptien wereldwijd. Met Robin van Persie is hij de dragende kracht van United. Hij is een topspits en kan in ieder team spelen, als hij dat zou willen."