Ibrahimovic noemde Xavi 'een clown': Veel mensen waren tegen hem in Barcelona
"Hij had er ook geen moeite mee om Xavi en Andrés Iniesta een uitbrander te geven"

Ibrahimovic noemde Xavi 'een clown': "Veel mensen waren tegen hem in Barcelona"

30-07-2014 12:11
10

Dmytro Chygrynskiy is lovend over Zlatan Ibrahimovic. De verdediger uit Oekraïne maakte de Zweed in zijn tijd bij FC Barcelona van dichtbij mee. In de Russische media toont Chygrynskiy zich vol lof over de aanvaller van Paris Saint-Germain, die na een mislukt verblijf in Camp Nou besloot te vertrekken.

"Ik heb nog nooit iemand ontmoet met zo'n ster karakter. Veel mensen waren tegen hem bij FC Barcelona, maar hij besteedde daar nooit echt aandacht aan en richtte zich op het voetballen", zegt Chygrynskiy, die in 2009 verrassend een contract tekende bij FC Barcelona, in gesprek met Sovietskiy Sport. "Ibrahimovic vertelde me ooit: 'Als ik de beste op het trainingsveld ben, dan voel ik me God als ik aan een wedstrijd begin'."

"Zlatan had er ook geen moeite mee om Xavi en Andrés Iniesta een uitbrander te geven. Ik herinner me dat hij ooit tegen Xavi zei na een slechte pass tijdens de training: 'Wat een clown ben je, wat voor pass is dat?'. Ik zeg niet dat Zlatan de beste speler ter wereld is, maar hij is een ongelooflijke persoonlijkheid. Zijn karakter kan voor problemen zorgen bij een coach, maar voor mij was hij de beste."