Van Gaal zet opnieuw 'Krul-truc' in: We oefenden er maandag al op
"Ik ben heel blij. Dit was met afstand ons beste optreden in de drie duels"

Van Gaal zet opnieuw 'Krul-truc' in: "We oefenden er maandag al op"

30-07-2014 08:43
1

Hoewel Manchester United dit keer een strafschoppenserie nodig had om tot een zege te komen, was Louis van Gaal erg tevreden over het optreden van zijn ploeg tegen Internazionale (0-0). De Nederlander vond het vooral in verdedigend opzicht een sterk optreden.

"Ik ben heel blij. Dit was met afstand ons beste optreden in de drie duels", zei Van Gaal na de doelpuntloze remise. "Internazionale heeft maar één keer op doel geschoten en dat was ook nog eens na een vrije trap. Wij hebben zelf zes of zeven kansen gecreëerd. Dat is dus zeven tegen één. Vooral in balbezit was het vandaag erg goed."

Van Gaal zag de penalty's al vroeg aankomen en haalde in het oefenduel in Miami opnieuw een 'Tim Krul-achtige' truc uit. "We oefenden maandag tijdens de training al op penalty's. Niet voor niets liet ik David De Gea spelen in de tweede helft. Van de vier keepers is hij het beste in het keren van strafschoppen."

De oefenmeester koos er tegen de Italianen opnieuw voor om met drie centrumverdedigers te starten. Hij was tevreden over het optreden van zijn defensie, maar sloot ook zeker niet uit dat United nog enkele defensieve krachten gaat aantrekken. "Veel van onze verdedigers zijn vertrokken. We moeten ze vervangen, maar ik was vandaag onder de indruk van Michael Keane en Tyler Blackett."