Leegloop kent geen einde voor Koeman: Arsenal strikt toptalent
Chambers tekent meerjarige verbintenis bij Gunners

Leegloop kent geen einde voor Koeman: Arsenal strikt toptalent

28-07-2014 16:27
7

Arsenal heeft zich verzekerd van de diensten van Calum Chambers. De negentienjarige middenvelder komt over van Southampton en zal zich direct bij de selectie van trainer Arsène Wenger.

Hoewel Arsenal geen nadere toelichting geeft over de details van de transfer, laat Wenger op de clubwebsite weten in de wolken te zijn met de komst van Chambers. "We zijn erg blij dat Calum naar ons wilde komen. Op jonge leeftijd heeft hij vorig seizoen bij Southampton laten zien de Premier League aan te kunnen. Dat laat zien dat hij enorm veel kwaliteit heeft. Ik weet zeker dat hij het goed gaat doen bij ons."

Ook Chambers zelf is in de wolken met zijn transfer. "Ik ben zo blij dat ik voor Arsenal mag tekenen. Ik bewonder hun team vanwege hun speelstijl en het is een club die al jaren tot de top van Europa behoort. Ik kijk er naar uit om mijn nieuwe teamgenoten te ontmoeten en om te beginnen aan het nieuwe seizoen."

Chambers speelde afgelopen seizoen 22 competitiewedstrijden voor Southampton. Trainer Ronald Koeman ziet door het vertrek van de middenvelder opnieuw een belangrijke speler wegvallen. Eerder namen ook al Adam Lallana, Rickie Lambert, Dejan Lovren (Liverpool) en Luke Shaw (Manchester United) afscheid van de club.