Wenger verdedigt enorme transfersom voor Engels talent: Bereid die gok te nemen
Koeman ziet opnieuw speler vertrekken: "Hij is er één voor de toekomst"

Wenger verdedigt enorme transfersom voor Engels talent: "Bereid die gok te nemen"

28-07-2014 09:43
1

Arsenal-trainer Arsène Wenger heeft grote plannen met Calum Chambers. De negentienjarige verdediger staat op het punt de overstap van Southampton naar Londen te maken.

Met de transfer van Chambers is een bedrag van ruim vijftien miljoen euro gemoeid. Een enorme transfersom voor een verdediger die pas 22 Premier League-wedstrijden achter zijn naam heeft staan. Bovendien trok Arsenal eerder deze maand in Mathieu Debuchy, hij kwam over van Newcastle United, ook al een rechtsback aan. In gesprek met The Daily Mail verdedigt Wenger de komst van Chambers.

"Hij heeft nog niet veel wedstrijden gespeeld, maar de Engelse spelers op de Engelse markt zijn heel duur. Uiteindelijk was ik bereid om een gokje te nemen, omdat hij er één voor de toekomst is", zegt Wenger in gesprek met de krant. "Calum is een speler die ik graag wil hebben omdat ik hem hoog aanschrijf op het gebied van kwaliteit en intelligentie."

"Calum is pas negentien en kan centraal in de defensie spelen, als rechtsback en op het middenveld. Ik hoop dat hij voor concurrentie kan zorgen op die drie posities." Volgens de Engelse media wordt de transfer van Chambers maandag of dinsdag afgerond. Daarmee verliest Southampton-trainer Ronald Koeman opnieuw een verdediger, nadat de club zondag Dejan Lovren naar Liverpool zag trekken.