Van Gaal langs AS Roma in duel vol wondergoals
Amerikaanse fans genieten met volle teugen

27-07-2014 00:02
6

Manchester United en AS Roma hebben zaterdagavond in de Amerikaanse stad Denver op ongekende wijze reclame gemaakt voor het voetbal. Louis van Gaal zag zijn ploeg met 3-2 winnen in een oefenwedstrijd die zich kenmerkte door de fantastische doelpunten die er gemaakt werden.

Manchester United, dat in een 3-4-1-2 formatie voor de dag kwam, speelde AS Roma in de eerste helft bij vlagen compleet van het veld. De hand van Louis van Gaal lijkt nu al zichtbaar bij de Engelse topclub, die er lustig op los combineerde en zeer aanvallend speelde. Dat werd al snel beloond met een fantastisch doelpunt van Wayne Rooney, die op aangeven van Juan Mata van grote afstand raak poeierde.

Niet veel later waren de rollen omgekeerd en was Rooney de aangever bij een fantastisch doelpunt van Mata, die het net eveneens van een behoorlijk afstand wist te vinden. Vanaf elf meter bepaalde Rooney de eindstand zelfs nog op 3-0.

In de tweede helft was het tijd voor magie van AS Roma en dan vooral Miralem Pjanic. De Bosnische spelmaker kreeg het publiek, zelfs de fans van United, op de banken door vanaf zestig (!) meter fantastisch raak te schieten. In de slotfase betekende een door Francesco Totti benutte strafschop de 3-2.