Volgende ingreep Van Gaal: alle United-spelers moeten Engels spreken
Alle United-spelers moeten in zelfde taal communiceren

Volgende ingreep Van Gaal: alle United-spelers moeten Engels spreken

26-07-2014 11:20
5

Onder Louis van Gaal mag er van een taalbarrière geen sprake zijn bij Manchester United. Volgens Juan Mata staat de coach erop dat iedere selectiespeler zichzelf meester maakt van de Engelse taal.

Dat vertelt Mata, die net als zijn nieuwe ploeggenoot Ander Herrera afkomstig is uit Spanje, in gesprek met BBC Sport. "We praten allemaal in het Engels, want de manager zegt dat we allemaal in het Engels moeten praten." Het is niet de eerste verandering die Van Gaal sinds zijn aanstelling op Old Trafford doorvoert. Eerder liet de oefenmeester zijn ploeg ook met vleugelverdedigers spelen tijdens de oefencampagne.

"Het is waar dat we met een nieuw systeem spelen", vertelt Mata. "Ik weet niet hoe lang het duurt voordat we daaraan gewend zijn. Misschien een maand of twee maanden, maar het belangrijkste is dat we er met zijn allen in geloven in wat we doen. Voor mij is het persoonlijk goed als ik achter de twee spitsen kan spelen. Dit systeem kan erg gevaarlijk zijn, maar het is wel belangrijk dat onze communicatie goed is."