Wenger schaart zich achter Van Gaal: 'Dit is allesbehalve ideaal'
Fransman niet blij met tours in Verenigde Staten

Wenger schaart zich achter Van Gaal: 'Dit is allesbehalve ideaal'

25-07-2014 07:40

Arsène Wenger is het eens met Louis van Gaal dat de voorbereidingstours in de Verenigde Staten te zwaar zijn voor de spelers. De Franse coach van Arsenal keek niet erg uit naar de trip naar Amerika.

Vanwege de commerciële belangen reizen veel clubs in de zomer naar de Verenigde Staten af. Voor veel geld worden oefenwedstrijden of –toernooien gespeeld. "Dit soort trainingskampen is een verschijnsel van het moderne voetbal", citeert Voetbal International Wenger. "Ze worden alleen georganiseerd om geld te genereren en de club bekender te maken." Van Gaal kaartte dit eerder deze week ook aan

Wenger: "We zijn nu in New York, een stad waar ik enorm van houd. Maar ik was met oog op sportieve belangen liever in Engeland gebleven. Met zulke tours verspil je tijd. Bovendien is de jetlag die de spelers oplopen allesbehalve ideaal."

Ook over de FIFA is Wenger niet erg complimenteus. "In hun reglementen staat dat spelers vier weken zomervakantie moeten krijgen. De WK-finale werd op 13 juli gespeeld en op 16 augustus spelen we onze eerste competitiewedstrijd. Kan iemand me uitleggen hoe dat zit? Het lijkt me dat het juridisch gezien allemaal niet eens kan."