United-oogappeltje direct assistkoning: Van Gaal is ideaal voor ons
Baskische aanwinst maakt naam voor zichzelf in VS

United-oogappeltje direct assistkoning: "Van Gaal is ideaal voor ons"

24-07-2014 16:47
1

Ander Herrera maakte woensdag een uitstekende indruk in zijn eerste optreden voor Manchester United. De ploeg van Louis van Gaal won met 7-0 van LA Galaxy, met de Bask als grote animator.

De 24-jarige Herrera kwam voor dertig miljoen euro over van Athletic Bilbao en in het eerste oefenduel van United in de Verenigde Staten rechtvaardigde hij dat prijskaartje. "Ik ben blij met de uitslag en mijn spel, maar laten we niet vergeten dat dit een oefenwedstrijd was", reageert de middenvelder nuchter.

"We hebben nog veel verbeterpunten. Gelukkig hebben we een coach die ons daarop wijst", doelt Herrera op Van Gaal. "Van Gaal is een perfectionist en is daarom ideaal voor United. Dit is een club die het hoogste wil bereiken en dan kan je niet even achterover leunen. De trainer zorgt ervoor dat we scherp zijn."

In de Engelse kranten kan Herrera, die tegen LA Galaxy drie assists leverde, al niet meer stuk. Met die drie assists was hij in één wedstrijd al vaker aangever dan Michael Carrick, Tom Cleverley, Marouane Fellaini en Ashley Young samen in het hele vorige seizoen.