Ultieme poging terugbrengen schorsing Suarez dient in augustus
Advocaat probeert maand van forse straf voor bijten af te krijgen

Ultieme poging terugbrengen schorsing Suarez dient in augustus

24-07-2014 12:33
3

De beroepszaak van Luis Suarez bij het sporttribunaal CAS dient in de maand augustus. De advocaat van de Uruguayaan wil één van de vier maanden schorsing voor het bijten van Giorgio Chiellini afsnoepen.

Volgens de Spaanse krant Sport bekijkt het CAS de zaak van Suarez in de tweede week van augustus. De spits van FC Barcelona kreeg negen internationale wedstrijden schorsing en mag bovendien vier maanden lang geen enkele voetbalgerelateerde activiteit ondernemen. Diens advocaat zag een eerder beroep bij de FIFA al afgewezen.

Daarop stapte hij naar het CAS, in een poging de schorsing terug te brengen tot drie maanden. Als dat slaagt, dan kan Suarez in september gepresenteerd worden door Barcelona. De Catalanen kochten de Uruguayaan van Liverpool, nadat hij de straf al gekregen had. Barça kan daardoor geen presentatie geven en ook mag Suarez niet meetrainen. Het is niet bekend of de spits een medische keuring ondergaan heeft.

Tijdens de WK-groepswedstrijd van Uruguay tegen Italië zette Suarez voor de derde keer zijn tanden in een tegenstander. Na Otman Bakkal en Branislav Ivanovic was nu Chiellini het slachtoffer. De FIFA besloot daarop een forse schorsing uit te delen.