Volgepakt Bernabéu verwelkomt nieuwe nummer tien: Hala Madrid!
Middenvelder gepresenteerd in volgepakt Bernabéu

Volgepakt Bernabéu verwelkomt nieuwe nummer tien: "Hala Madrid!"

22-07-2014 20:41
8

Uit handen van voorzitter Florentino Perez heeft James Rodríguez dinsdag het maagdelijk witte shirt van Real Madrid gekregen. De Colombiaanse schaduwspits gaat met rugnummer tien en zijn voornaam James spelen bij de winnaar van de Champions League.

"Ik ben heel blij hier te zijn; dit is een droom die uitkomt'', zei Rodríguez tijdens zijn presentatie in het volgepakte Estadio Santiago Bernabéu. De WK-sensatie uit Colombia ondertekende dinsdag een zesjarig contract bij Real Madrid, dat naar verluidt tachtig miljoen euro aan AS Monaco heeft betaald voor Rodríguez. Samen met Cristiano Ronaldo, Gareth Bale en Karim Benzema moet hij De Koninklijke aan doelpunten en prijzen gaan helpen.

"Ik hoop jullie veel vreugde en titels te geven. Hala Madrid!'', zei de net 23-jarige Colombiaan. Rodriguez werd met zes doelpunten topscorer van het WK. Zijn doeltreffende volley in de achtste finale tegen Uruguay werd bovendien gekozen tot mooiste treffer van het toernooi. De Colombiaan is na de Duitse middenvelder Toni Kroos, die met rugnummer acht gaat spelen, de tweede grote aankoop van Real Madrid deze zomer.

(ANP)