Real Madrid geeft in vijf jaar tijd ruim 700 miljoen euro uit aan transfers
Voorzitter Perez blijft met geld smijten

Real Madrid geeft in vijf jaar tijd ruim 700 miljoen euro uit aan transfers

22-07-2014 16:17
12

De boekhouder van Real Madrid zal duizelig worden bij het zien van de uitgaven van de club aan transfers. Sinds Florentino Perez in 2009 werd aangesteld als voorzitter betaalde de club al 718 miljoen euro voor nieuwe spelers. Dat zocht NUsport uit. De nieuwste aanwinst is James Rodriguez. 

Dinsdag voltrok Madrid de overgang van Rodriguez. De topscorer van het WK kost een slordige tachtig miljoen euro. Een bedrag dat betaald dient te worden aan AS Monaco. Vorige week verwelkomde de club al Toni Kroos. De middenvelder van Bayern München kostte dertig miljoen euro. Perez heeft er een handje van om veel geld te betalen voor grote namen, toont NUsport aan.

Vlak na zijn aanstelling werden Kaka en Cristiano Ronaldo gepresenteerd aan het publiek. Voor het duel betaalde de Spaanse grootmacht ruim honderdvijftig miljoen euro. Later werden daar sterkhouders als Xabi Alonso en Karim Benzema aan toegevoegd. In 2010 volgde een nieuwe golf van aankopen. Angel Di Maria, Mesut Özil en Sami Khedira zetten koers richting de Koninklijke.

Vorig jaar en deze zomer trok de voorzitter wederom de portemonnee van de club. Gareth Bale kwam voor honderd miljoen euro over van Tottenham Hotspur en Asier Illarramendi en Isco kostten allebei dertig miljoen euro. In zijn eerste periode als preses stond Perez ook al bekend om zijn grote aankopen. Spelers als Luis Figo, Ronaldo, Zinedine Zidane en David Beckham kwamen onder zijn bewind naar Real.