Geduld van Koeman en 'Saints' met recordaankoop is op; vechtersbaas mag weg
"De beslissing van het bestuur was om hem toestemming te geven weg te blijven"

Geduld van Koeman en 'Saints' met recordaankoop is op; vechtersbaas mag weg

22-07-2014 13:06
2

Southampton wil recordaankoop Dani Osvaldo definitief slijten. De Italiaans international met Argentijnse roots bezorgt de Engelse club van trainer Ronald Koeman de nodige hoofdbrekens. Een vertrek is de beste oplossing, volgens de coach.

De 28-jarige Osvaldo kwam in augustus van het afgelopen jaar voor zo'n twintig miljoen euro over van AS Roma. Daarmee werd de aanvaller de duurste speler in de historie van de Engelse club. Een succesverhaal werd het verblijf van de spits met een gebruiksaanwijzing in Zuid-Engeland niet. De spits werd in januari uit de selectie gezet na een vechtpartij op het trainingscomplex.

Juventus bood uitkomst. De Italiaanse kampioen nam Osvaldo voor een halfjaar op huurbasis over van de club. Inmiddels is Southampton nog altijd in afwachting van de terugkeer van Osvaldo, die toestemming kreeg om zich later bij de selectie van Koeman te voegen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zonder opgaaf van redenen is de spits nog altijd niet teruggekeerd bij de club.

Koeman geeft de hoop nu op en laat aan de BBC weten dat de spits mag verkassen. "Het was moeilijk voor hem om terug te keren", zegt de Nederlandse coach. "Hij was te laat. De beslissing van het bestuur was om hem toestemming te geven weg te blijven. We moeten kijken naar de mogelijkheid voor hem om bij een andere club te gaan spelen."