Deal met kledingsponsor levert Manchester United immense financiële klapper op
Manchester United ontvangt 942 miljoen euro

Deal met kledingsponsor levert Manchester United immense financiële klapper op

14-07-2014 14:29
5

Manchester United ontvangt vanwege een overeenkomst met Adidas flink wat geld. Het kledingmerk zal vanaf het seizoen 2015/2016 de shirts van United leveren. Een overeenkomst waar de Engelse grootmacht bepaald niet slechter van wordt. Op dit moment is Nike de kledingsponsor. 

Adidas en Manchester zijn een deal van tien jaar overeen gekomen, zo meldt de Premier League-club op zijn officiële website. De Engelsen zien daarmee hun portemonnee flink gevuld worden. In totaal ontvangt de grootmacht bijna één miljard euro (942 miljoen euro) van Adidas in een tijdsbestek van tien jaar. In het komende seizoen verandert er nog niets en zal Manchester United de reeds gepresenteerde shirts van Nike dragen.

De nieuwe kledingsponsor van de ploeg uit Manchester gaat niet alleen de wedstrijdshirts leveren. Het wordt ook verantwoordelijk voor de kleding van de spelers, technische staf, officials en merchandising. Tussen 1980 en 1992 was het merk eveneens sponsor van de club. Daarna maakte United achtereenvolgens gebruik van de diensten van Umbro en Nike.