Kersverse wereldkampioen: Nu ga ik voor Real Madrid spelen
Middenvelder maakt transfer bekend na WK-finale

Kersverse wereldkampioen: "Nu ga ik voor Real Madrid spelen"

14-07-2014 00:46
5

Toni Kroos speelt volgend seizoen voor Real Madrid. Zoveel is wel te concluderen uit de woorden van de middenvelder, die zich zondag in Rio de Janeiro met Duitsland tot wereldkampioen kroonde.

Kroos wordt al weken in verband gebracht met een overstap naar Real Madrid en werd kort na het einde van de finale gevraag naar zijn toekomst. In de euforie wilde Kroos er niet meer omheen draaien. "Het WK kon niet mooier eindigen", zei hij tegen de ZDF. "Nu ga ik voor Real Madrid spelen, er zijn dus twee dromen uitgekomen."

Het management van Kroos en Real Madrid schudden elkaar afgelopen woensdag al de hand, een dag na de declassering van Brazilië door Duitsland (1-7). De middenvelder scoorde in dat duel twee keer. Dat was voor Real het teken dat het met Kroos een goede keuze heeft gemaakt. De officiële bekendmaking van de transfer is vermoedelijk pas na de feestelijkheden in Duitsland.

De spelmaker zou een contract voor vijf seizoenen gaan tekenen, waarbij zijn jaarwedde op twaalf miljoen euro komt. De transfersom ligt volgens berichten tussen de 25 en 30 miljoen euro. Het contract van Kroos bij Bayern München liep nog een jaar door.