Falende bondscoach: 'Voetbalbond beslist over mijn toekomst'
Wereldtitel bleek onbereikbaar voor gastland

Falende bondscoach: 'Voetbalbond beslist over mijn toekomst'

13-07-2014 08:00
2

Luiz Felipe Scolari, bondscoach van Brazilië, wenst zelf nog geen conclusies verbinden aan de met 3-0 verloren troostfinale tegen het Nederlands elftal zaterdagavond. "Over mijn toekomst wordt beslist door de voorzitter van de voetbalbond", zei de keuzeheer op een persconferentie.

Volgens de oefenmeester is er geen reden om zijn selectie te bekritiseren na het verlies tegen Oranje. "Deze generatie voetballers zal worden gezien als de groep spelers die de voorbereiding begon voor het team dat in 2018 een van de topteams in de wereld zal zijn", blikte de trainer/coach optimistisch vooruit.

Brazilië werd voor de start van het WK 2014 gezien als één van de grote favorieten voor het binnenhalen van de titel. De ploeg rekende in de achtste finale af met Chili en een ronde verder met Colombia. In de halve finale ging de ploeg echter keihard onderuit tegen Duitsland (1-7). De ploeg eindigde slechts op de vierde plaats omdat het ook in de laatste wedstrijd tegen Oranje als verliezer het speelveld moest verlaten (0-3).

Scolari wist in het verleden wel goede resultaten te bereiken met Brazilië. In 2002 wist hij beslag te leggen op de wereldtitel door in de finale Duitsland te verslaan (2-0).