Aanvoerder van Oranje: Ik ben trots op de jongens
Nederland pakt bronzen medaille

Aanvoerder van Oranje: "Ik ben trots op de jongens"

13-07-2014 07:30
4

Het Nederlands elftal wist zaterdag beslag te leggen op de derde plaats op het WK in Brazilië. Robin van Persie, die goed was voor de eerste treffer tegen het gastland (0-3), deelde na afloop complimenten uit aan zijn ploeggenoten die naar zijn zeggen alles gaven voor een goed resultaat.

"Het was even aanpoten hoor. Er is hard gewerkt, er is echt hard gewerkt. We zijn als een citroentje uitgeknepen, op een goede manier. We zijn derde geworden. Ik kijk terug, met de jongens en staf, met een fantastisch trots gevoel. Ik ben trots op de jongens, trots op ons volk en trots op iedereen die ons heeft gesteund", aldus de aanvaller tegenover De Telegraaf.

Van Persie had vanzelfsprekend graag één dag later zijn laatste wedstrijd van het WK willen spelen. Oranje miste de finale omdat het er niet in slaagde de strafschoppen beter te nemen dan de Argentijnen. Zondag staat het land uit Zuid-Amerika tegenover Duitsland in de eindstrijd van het mondiale evenement. "We hebben alles gegeven, iedereen heeft het maximale gegeven wat hij in zich had. Dit is het resultaat."

Het Nederlands elftal wist Argentinië niet van zich af te schudden in de halve finale. Van Persie en zijn ploeggenoten verloren het voornoemde duel na het nemen van strafschoppen.