'Swansea praat met Napoli, maakt megawinst op Bony en legt WK-ganger vast'
Volop ontwikkelingen in Swansea

'Swansea praat met Napoli, maakt megawinst op Bony en legt WK-ganger vast'

12-07-2014 10:14
1

Het is onrustig in Wales, waar Swansea City geen idee heeft hoe de selectie voor komend seizoen eruit ziet. De eerste ontwikkeling lijkt het vertrek van aanvaller Michu te zijn.

De 28-jarige Michu heeft een moeizaam seizoen achter de rug bij Swansea, waar hij slechts tot zeventien wedstrijden en twee doelpunten kwam. Dat steekt schril af bij de achttien goals die hij een jaar eerder maakte.

Een transfer moet uitkomst bieden en Swansea onthult dat de club in gesprek is getreden met Napoli. "We hebben met ze gesproken, maar er zijn meer gegadigden", zegt voorzitter Huw Jenkins, die de international het liefst verkoopt. "Maar we praten over verschillende opties.

Swansea ziet mogelijk ook Wilfried Bony vertrekken. De spits staat in de belangstelling van Liverpool, dat na het vertrek van Luis Suarez bereid is om een behoorlijke transfersom op tafel te leggen.

De Swans zien de Ivoriaan liever niet al na één jaar vertrekken, maar door een ontsnappingsclausule staan zij machteloos. In dat geval maakt de club wel een forse winst op de spits, die vorig jaar voor zo'n veertien miljoen euro overkwam van Vitesse. Naar verluidt moet er nu dertig miljoen euro worden betaald om Bony in te lijven.

De club van Michel Vorm, Dwight Tiendalli en Marvin Emnes heeft ook al een nieuwe aanvaller op het oog. Jefferson Montero (Morelia), die namens Ecuador actief was op het WK in Brazilië, moet volgende week gepresenteerd worden. Eerder werden Bafetimbi Gomis en Lukasz Fabianski al vastgelegd, daarnaast staan Muhamed Besic (Ferencvaros) en Gylfi Sigurdsson (Tottenham Hotspur) op het verlanglijstje.