Braziliaanse sterspeler hoopt op wereldtitel voor 'grote vijand' Argentinië
"Messi heeft bijna alles gewonnen en hij verdient het om kampioen te worden"

Braziliaanse sterspeler hoopt op wereldtitel voor 'grote vijand' Argentinië

11-07-2014 07:43
7

Neymar heeft zich uitgelaten over de finale van het WK. De wedstrijd waarin hij zelf had willen schiterren. Dat maken een blessure én de uitschakeling van Brazilië echter onmogelijk. De Braziliaan hoopt nu op een WK-titel voor Argentinië, de grote vijand van zijn geboorteland.

"Ik heb altijd gezegd dat ik hoopte dat Argentinië in de finale zou komen. Ik rekende erop dat Brazilië er ook bij zou zijn. Maar helaas is het anders gelopen", citeert ANP de geblesseerde sterspeler van Brazilië. "Maar nog steeds hoop ik het beste voor Argentinië omdat daar mijn teamgenoten Messi en Mascherano spelen. Ik hoop dat zij de titel winnen."

Een bijzondere uitspraak van Neymar, aangezien Argentinië en Brazilië al jaren elkaars grootste vijanden zijn. De voetballer van FC Barcelona heeft daar echter geen boodschap aan, hij vindt dat Lionel Messi recht heeft op de WK-titel. "Hij heeft bijna alles gewonnen en hij verdient het om kampioen te worden. Hij is mijn teamgenoot en hij is bovendien mijn vriend."

De Argentijnen moeten zondag van Duitsland winnen om zichzelf tot wereldkampioen te kronen. Neymar kijkt een dag eerder naar het Brazilië waar hij tot voor kort deel van uitmaakte, dat neemt het om plaats drie en vier op tegen Nederland.