'Club met veel Russisch geld zet in op komst Sneijder'
Clausule van twintig miljoen geen enkel probleem voor Monaco

'Club met veel Russisch geld zet in op komst Sneijder'

10-07-2014 12:58
7

AS Monaco is in Turkse media opgedoken als potentiële nieuwe werkgever van Wesley Sneijder. De Franse nummer twee van afgelopen seizoen kan voldoen aan de transferclausule van twintig miljoen euro.

De nieuwe Galatasaray-trainer Cesare Prandelli wil Sneijder graag in Istanbul houden, maar kan niets uitrichten als een club het vastgestelde bedrag op tafel legt. Manchester United wordt ook nu weer genoemd als mogelijk geïnteresseerde, maar volgens NTV Spor is ook Monaco in de dans gesprongen. 

"Wesley Sneijder heeft een clausule van twintig miljoen euro. We kunnen hem niet houden als een team ons dat geld geeft en hij erheen wil", bevestigde president Unal Aysal recent. Sneijder ging eerder niet op avances van Manchester United in, maar zou dat nu wel kunnen doen. "Als Van Gaal (de toekomstige manager, red.) mij een aanbieding doet, dan overweeg ik dat op zijn minst", sprak de international.

Naar verluidt is nu dus ook Monaco in de race. De club wordt geleid door rijke Russische bestuurders, die de gevraagde som zonder moeite naar Turkije overmaken. De Monegasken spelen op die manier misschien al in op een vertrek van WK-sensatie James Rodriguez.